Saints Row IV 4 Commander in Chief Anmeldelse

Køb her

Saints Row møder Mass Effect og Matrix i et samlet univers.

Saints Row IV 4 Commander in Chief handler om at du er lederen for the Saints og du redder hele verden for en gut som vil sprænge U.S.A i luften med en atom misssil, og 5 år efter er du præsident.
Din bande som du kendte den er væk, og de er nu dine medarbejdere i det hvide hus i stedet.

Du når dog kun at nyde din præsident periode meget kort, da dit hvide hus bliver angrebet af aliens, som bliver ledet af en ond gut som sjovt nok har britisk accent af uvisse årsager.
Inden du egentlig når at sige 1,2,3 vågner du lige pludselig op i et familie hjem, hvor din kone kalder på dig og har lavet friske pandekager til dig.

“WTF”

Hele konceptet er så syret, som kun Saints Row kan være, og du tænker nok “WTF” et par gange den første time.

Du finder ud af ved hjælp af din trofaste bande medlem Kinsey at du er fanget i en computer verden (Matrix!!)

Du bliver befriet og svor hævn i mod aliens, men du kan kun lave hævn ved at ødelægge Matrix verdenen indefra.

Ved hjælp af Kinsey finder du ud af hvordan du kan ødelægge Matrix, og allerede hurtigt inde i spillet for du dine Superevner, som er det hele Saints Row 4 er bygget op omkring.
Du for:

Dash – Løb hurtigt igennem gaden (hurtigere end den hurtigste bil i spillet)
Super Jump – Hop over bygninger og hop i det hele taget meget lange distancer.
Bange for at dø? Næ nej, alle fjender dropper liv som du kan samle op efter du dræber dem.

Din mission: Red dine venner og slå Alien bossen ihjel!

Efterhånden som du for reddet dine venner, ender de op på din base som er et rumskib som Kinsey har stjålet.
Rumskibet minder utroligt meget om Mass Effect.

– Gå tilbage til Basen
– Snak med dine venner
– Få en Mission
– Klar en Mission i Matrix
– Gå tilbage til Basen og begynd forfra.

Dette bliver utroligt ensformet og kedeligt i længden, og man ønsker bare at kunne lidt ekstra i rumskibet.. Okay, nu skal vi ikke lyve, du kan også knalde stort set alle dine venner (Selv maskinerne) ved at spørge både direkte og indirekte til om de vil knalde (Og nej der er ingen shows).

Du kommer utroligt hurtigt til at føle dig som Superman med evnen til ikke at dø – Du skal virkelig lave lort i den for at dø, og hvis du dør hele tiden er det fordi at du ikke udnytter miljøet godt nok.
Skal du dræbe en tank, er der altid en Bazooka i nærheden og så videre.

Du ender med at bruge 60% af tiden på sidemissioner og det plejer også at være fint i spil, når det er “Rigtige” missioner, men tit og ofte er det at skulle løbe et race eller lave forsikrings fusk (Løbe ind foran biler, som vi kender fra mange andre åbne verdens spil) og ødelægge alt du kan med en tank i 2 minutter… Jeg er ked af det DeepSilver, men det er bare ikke sjovt mere og efter at skulle klare cirka 10-25 af hver side opgave for at få lov til at få nye evner bliver det faktisk dødkedeligt.
De næste 20% foregår på at samle “Clusers” (Som er små data pakker) som du skal bruge for at få bedre evner og købe nye evner.

Til sidst er der selvfølgelig 20% til storyline missioner… Hvis du nu tænker om det virkelig kan passe?!.. Ja desværre.

Der er dog en enkelt side mission som jeg personligt synes var sjoveste og det var klart at skulle hoppe op og bestige nogle Alien tårne, hvor dine evner med at hoppe korrekt kommer bare en lille smule på prøve.

Der er dog også enkelte missioner, som ikke foregår i Alien verdenen og når man først har vænget sig til sine super evner er det bare super kedeligt at skulle spille en mission uden og man venter bare på at komme tilbage og bruge sine kræfter igen, da man hurtigt kommer ind i sin “Godmode” rutine!

Våbnene er super seje og cool Alien våben, men du finder hurtigt ud af hvilken som er bedst og bruger kun dem igennem hele spillet.

Grafik:

Grafikken er nok hvad du kan forvente af en Xbox 360, men dog synes jeg ikke at grafikken har forbederet sig særligt meget for Saints Row 3, bilerne er lidt mere skrappe og bygninger er lidt pænere, men der er stadig de samme ujævne kanter som Saints Row 3 led af.

Gameplay:

Gameplay delen af spillet virker som den skal, dine superevner er AWESOME og de fungere super fint, bilerne er blevet optimeret en hel del i det du nu kan “mærke” at du skifter gear ( At du så aldrig bruger bilerne andet til missionerne fordi du kan løbe meget hurtigere er en anden side af sagen), men selve gameplay delen fungere faktisk rigtig fint.

Plottet:

Plottet er lidt tyndt, skulle man skrive en bog omkring plottet vil jeg vove at påstå at den kunne være på 5-10 korte sider, du når aldrig rigtig at “leve” dig ind i historien i det spillet er bygget så meget op omkring Action delen, og det er surt fordi uanset hvor skørt Plottet var i Saints Row 3, var der dog en løbende historie og den virker bare utrolig tynd i Saints Row 4.

Multiplayer:

Co-Op delen er en del sjovere i det, at det bare er sjovt at se din ven og dig selv smadre masser af Aliens med jeres fælles superkræfter.

Sværhedsgrad:

Som sagt, så skal du virkelig kæmpe for at dø, du sidder sjældent med sved på panden og hvis du gør, jeg er ked af at sige det men så er det din egen skyld.

Feel Good’nes:

Den første time er spillet virkelig godt, og du sidder med en super fed følelse af at være en superhelt og have din egen by at være superhelt i!

Men du bliver bare træt af det samme og det samme, til at starte med er det sjovt at samle “Clusters”, da de er over alt og dine evner er billige, men til sidst skal du nogen gange bruge 40 minutter på at samle nok “Clusters” til at få dine evner til at blive bedre.

Der er dog også nogle af missioner hvor du lige vågner op ved at kigge ekstra på skærmen, for at se om du selv er blevet skør eller om missionen er så langt ude at det går ud i sort humor.

Der er ingen tvivl om at du skal kunne lide Saints Row serien, og deres til tider langt ude og tørre humor, personligt synes jeg om humoren men den kommer også derud nogle gange, hvor den falder lidt igennem – Selv for mig.

Konklusion:

Saints Row er og bliver Saints Row.
Kommer du fra GTA og tænker at Saints Row er samme slags spil hele vejen igennem, så tager du grueligt fejl.
Saints Row er et spil for sig selv på alle måder – Der findes ingen som det.

Men spillet og konceptet fejler bare igennem mange steder. For eksempel er bilerne meget bedre end i 3’ren, og er meget bedre til at skifte gear og designet MEN problemet er bare at du aldrig køre i bil.. Hvorfor skulle du?
Du kan hoppe og løbe hurtigere, så det giver ikke mening at køre bil.

Jeg synes desværre at det virker som om at DeepSilver manglede nogle hurtige penge og har derfor bygget et hurtigt spil op omkring 3’ren.
Superevnerne er virkelig godt gennemført og grunden til at man bliver ved med at spille spillet færdigt, er helt sikkert for at få lov til at hoppe rundt og lege superhelt og hulk.

Men er du til en god storyline, og vil godt have godt indhold i et spil – Så tror jeg ikke at Saints Row 4 er dig.

Men har du en skør og sort humor og elsker du masser af action – Så er Saints Row helt sikkert dig!