Steam Controller

”En helt ny måde at spille alle spillene i dit Steam bibliotek fra sofaen”

 

Features

Den nye Steam Controller er stadig i Beta! Så der er endnu ikke fastlagt en endelig udgivelses dato! Men det forhindrer ikke Steam, i at udgive en test version af deres Controller!

Den nye controller, er blandt andet udstyret med ikke mindre end 16 knapper, Touchscreen, højtalere og Dual Trackpads, der efter sigende skulle være utrolig præcise! Controlleren er designet til at virke til alle spil, selv de gamle spil i dit bibliotek!

Grunden ti at der er så mange knapper på Controlleren, er for at kunne hamle op med tastaturet, så hver eneste knap vil få en særlig funktion, ligesom at mange af tasterne på tasturet har hver deres funktion. Derudover er knapperne placeret strategisk, alt efter hvor tit de vil blive taget i brug.

Touchscreenen, som er placeret i midten af Controlleren, vil få mange funktioner, og hvad disse funktioner er, er helt op til spil designeren, f.eks. kan skærmen bruger til et in-game kort, mission oversigt, eller menu. Men for ikke at fjerne brugerens blik fra spillet, vil billedet fra Touchscreenen, kunne flyttes op til skærmen, med et enkelt tryk på Touchscreenen.

Højtalerne som er placeret på bagsiden af controlleren, vil også få en vigtig betydning i dine spil, og især i spil hvor lyd er vigtigt. Som f.eks. i den kendte spil serie ”Amnisia”, som er spil der går ud på at gøre spilleren forskrækket eller danne en stram stemning, kan højtalerne hjælpe med at øge stemningen.

Men hvorvidt dine finger spidser bliver slidt op, når du rykker dem frem og tilbage over dine Trackpads er endnu uvist, og hvor præcis Trackpads er i forhold til en mus, vil tiden kun vise.

 

controller_schematic

 

Hackable 

Den nye Steam Controller er designet fra bunden af til at kunne blive hacket. Ligesom i Steam fællesskabet, og i deres Workshop, hvor der allerede nu, er muligt for at komme med ”forbedringer/mods” til diverse spil. Der vil i fremtiden også være mulighed for at lave ændringer til Controlleren, om end det bliver omkring designet, elektriske forbindelser eller noget helt tredje.

 

controller_parts

 

SteamOS

Steam Controlleren kommer i takt med at Steam, ikke for særlig lang tid siden offentligjorde at de vil lave et helt nyt styresystem kaldt ”SteamOS”. Som vil være noget lignede en konsol, dog hvor du stadig vil have mulighed for, at spille dine computerspil i dit Steam Bibliotek.