Du kan allerede i dag spille enkelte Playstation 2 spil på Playstation 4, via Playstations “Emulator”.

Det mest irriterende ved at købe en ny konsol, er at alle vores gamle spil ikke kan spilles mere. Den allerførste Playstation 3 var bagud kompatibelt med Playstation 2 spil, men det blev hurtigt stoppet fra Sony side af, med de senere modeller.

En repræsentant fra Sony Computer Entertainment har udtalt følgende til Polygon, “Vi arbejder på at udnytte PS2 emulering teknologi til at bringe PS2-spil frem til den nuværende generation”.

Der er dog ingen tidsramme endnu, hvornår det bliver helt aktuelt eller hvilke spil som det gælder. Der har dog været få PS2 spil, som er blevet revurderet til Playstation 4 af PEGI Ratings Board tilbage i September.

Yderligere er der også gamle PS2 Star Wars klassikere med i den nye Star Wars bundle, som også er emulationer.

Sony har ellers tidligere udtalt, at der ikke vil være snak om bagud kompatibelt til Playstation 4.

Emulator / Emulationer
En software emulator er et stykke software, der er bestemt til at emulere (jf. efterligne) en anden platform, så den kan køres på en anden platform end den oprindelige.
(Wiki)

Hvis man har en Playstation i USA, eller hvis man har VPN på sin Playstation har man adgang til Sony’s Playstation Now. Playstation Now gør at du kan spille over 100 gamle PS3 spil på din PS4, hvor at spillene bliver kørt igennem Playstations Emulator. Her ville det være oplagt, at smide PS1 spil ind også, hvis det altså bliver aktuelt.

Uanset hvad, så er teknologien tilstede og bliver allerede brugt i dag, spørgsmålet er bare om den kun kommer til at blive brugt i få tilfælde, såsom større udgivelser som Star Wars eller lignende eller om vi lige pludselig kommer se at se PS1 spil i Playstation Now eksempelvis.

Via. [Polygon]

 

 

About The Author

Hjemmeside Ansvarlig

Matias arbejder som IT koordinator og tidligere Hardcore World of Wacraft spiller. Igennem tiden har Matias spillet op til flere spil på et højere plan såsom: Dota, Counter Strike, World of Warcraft. Derfor er hans interessefelt helt sikkert MMO spil, men han holder sig heller ikke tilbage fra en god skydekamp - Indtil han mister sin tålmodighed. Matias er ejer af GabbleGaming.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.