Doping kontrol til E-Sport

Doping spiller allerede en stor rolle indenfor samtlige sportgrene, men skal computerspillere testes inden en turnering?

Når man tænker ordet “Doping Test”, er det første man tænker på de store sports grene, ikke mindst cykel sporten som der for tiden er utrolig meget omkring, men fremover kan det blive en realitet til de nyere konkurrencer indenfor Gaming.

Det er organisationen bag verdensmesterskaberne i blandt andet League of Legends, le SF, som forsøger at få e-sport mere accepteret som en reel sports gren, dette forsøger de hermed ved at lave et sammenarbejde sammen med dopingkontrollen WADA og håber på den måde at blive mere accepteret.

Nyheden er kommet op efter at vi i Danmark selv har et League of Legends hold, som skal dyste i VM i Rumoniens hovedstad Bukarest, og her kan de altså risikere at blive doping testet inden spille start. Dette betyder også at Danskerene kan være blandt de første i hele verden til at blive Doping testet, inden en spille turnering.

Næstformanden i EsportDanmark, Niels Thornberg siger til Tv2. 

“Vi har på ingen måde et dopingproblem i E-sport, men vi skal have en større anerkendelse fra verden, og derfor er vi nu medlem af WADA, og det er et skridt i den rigtige retning”

“Du sætter nok ikke EPO og anabolske steroider i forbindelse med computerspil, men man har før hørt om euforiserende stoffer som Ecstasy, men jeg tvivler meget stærkt på, at vi ser den slags til verdensmesterskabet. Især med den gamerkultur, som vi har nu”

Tag ikke fejl af E-Sport

Der er stadig mange, som har svært ved at tage E-Sport seriøst, mange ældre som jeg har snakket med har kigget meget mærkeligt på mig, hver gang at jeg har nævnt Gaming som en reel sport. Men der er ingen tvivl om at E-Sport er her og er kommet for at blive.

Danmarks holdet var i decideret trænings lejr, ligesom man kender det inden fodbolds kampe, i Roskilde. En Træningslejr for Gamere diskuteres der taktikker, builds, kombinationer og ser film af hvordan de andre spiller.

En af de større lønninger som man kender til indenfor E-Sport, er en Spansk spiller fra det svensk/tyske League of Legend hold SKGaming, han har tidligere fortalt at han tjener op imod 4 millioner danske kroner om året.

Bonus information: 

Danmark blev desværre kun Nr. 4 i ovenstående konkurrence.

 

Hvad mener i? 

Der er mange spørgsmål som står i det uvisse, men nogle spørgsmål vi er interesseret i er:

  • Hvilke stoffer forventer de at folk kunne tage, som gjorde at de spillede bedre?
  • Har de haft opdaget nogle med Doping i blodet endnu?
  • Til sidst, men nok det vigtigste: Vil Doping kontrol gøre E-sport mere anerkende som en sport?

Kilde: [Tv2]