Ingen CSGO til IEM

Det er i dag blevet oplyst at Counter Strike: Global Offensive ikke vil komme til at finde sted i den niende sæson af Intel Extreme Masters. Det bekræfter ESLs presseansvarlig Paul ‘ReDeYe’ Chaloner.

D. 16 juli vil der finde en kvalifikation til det næste års IEM World Championship, hvilket er LANet i Shenzhen, Kina, som kun er starten på den niende sæson. Der er allerede blevet bekræftet to spil i form af League of Legends og Starcraft2 – Andre spil er stadig ubekræftet, men ReDeYe har fastslået at CSGO ikke vil blive en del af det og ikke har en chance for at komme med.

LÆS OGSÅ: Hjælp til Serbien på vej

Annonceringen sker efter at en af ESL chefer, Michal ‘Carmac’ Blicharz fortalte tilbage i marts at CSGO ikke vil komme på skemaet i den niende sæson. Dengang var begrundelsen at spillet ikke er populært nok i Asien. Hans egne ord var:

“CS:GO is one of the major games in esports, once again, which is really fantastic, but it is not a good fit for Southeast Asia or china, for example,”

 Er du interesseret har du en mulighed for at se et interview lavet af ongamers med Carmac omhandlende fremtiden for IEM.

EMS One Katowice blev afholdt i Polen for et par måneder siden med CSGO på programmet. Her fik det hurtigt en stor succes, og CSGO fik det højste antal spillere nogensinde på steam – Lidt over 167.000 spillede spillet på samme tid under turneringen hvilket gør det til det anden højeste spillerantal på samme tid nogensinde.

IEM har mødt stor modstand på de forskellige medier, hvor deres valg er blevet høvlet ned. En polsk spiller ved navn poyar har blandt andet kommenteret denne nyhed inde på HLTV.org:

Maybe if ESL put CS:GO to IEM and make some Global Challenge for ex in Singapore or Chengdu some Asians saw potential in this game? Maybe ESL should start promote this game in Asia, instead just waiting for some fucking miracle, that suddenly Asians start playing CS:GO.