Roughnex logo

eSport i Danmark: Roughnex

Til vores næste interview har vi taget fat i Roughnex, en international organisation som har dansk ejerskab. Det er ejeren Martin Hobert som vi har hevet fat i til at svare på et par af vores spørgsmål.

Roughnex har i øjeblikket spillere i de to spil League of Legends, hvor elokongen Forellenlord er at finde på holdkortet, og FIFA. Hvis du vil vide mere om Roughnex kan du læse mere inde på deres hjemmeside ved at klikke her, eller selv tage kontakt til dem.

Interview med Martin Hobert

Da du først startede Roughnex, hvilket formål havde du der? Og hvad er historien bag Roughnex?

Jeg startede faktisk ikke selv Roughnex. Roughnex blev startet tilbage i 2002 som en Counter-Strike klan som så rykkede sig ind på Call of Duty markede til både xbox og PS3 hvor vi formåede at samle de 2 bedste hold i verdenen op på sin tid

Jeg kom selv først ind i Roughnex for små 3-4 år siden. Først som spiller for det daværende League of Legends hold men da holdet splittede valgte jeg at blive i Roughnex og har siden arbejdet mig op, først som Kaptajn af et nyt hold derefter som manager og nu har jeg så påtaget mig ejerskabet da vores tidligere ejer brækkede ryggen i en fodbold ulykke

Spændende. Efter din overtagelse af Roughnex, hvordan har i så valgt at fokusere rent sportsligt? Vil i betegne jer selv som en breddeklub eller en eliteklub?

Vi er klart mere imod en eliteklub, vi har dog fornyligt valgt at indtage et academy hold som bil operere på et “semipro” niveau til at starte med

Aye, hvilke spil har i taget under jeres vinger? Har i i tankerne at tilføje flere spil til organisationen?

“Pt har vi League of Legends og CSGO under os, vi har tidligere haft titler som Starcraft, FIFA, Call of Duty og Streetfighter under os. Vi kigger altid på nye potentieller spil og deres scener

Hvordan kan det være i ikke længere har FIFA med hos jer? Hvis vi tænker på at scenen i øjeblikket er i vokseværk, hvor vi ser flere FIFA hold opstå?

Vores tidligere FIFA spiller valgte at stoppe pga studier hvorefter vi ikke har fundet den nye spiller vi har været intresseret i at invistere i”

Hvis jeg må spørge ind til Roughnex regnskab, hvordan finansiere i jer så som en eliteklub?

“Vi er en nonprofit organisation, alt hvad organisationen “tjener” på diverse konkurencer ryger direkte tilbage til at sende vores hold afsted til andre konkurencer, envidere har vi nogle meget generøse sponsorer som vi arbejder tæt sammen med

Kan i, som en international organisation se en forskel på at være på det europæiske markedet fremfor det danske, både sportsligt og økonomisk?

Pt er præmiepuljen og generelt det exposure man får ud af at deltage i danske turneringer og events meget lavt med untagelse af Copenhagen Games.

Vi har mange flere valgmuligheder på det europæiske marked så rent økonomisk er det bedre foretning for os at deltage i dem fremfor danske, dog sender vi stadig vores danske hold til danske events for at støtte op om esport i danmark”

Aye, da i er en organisation med dansk ejerskab, har i så gjort der nogle tanker om at blive en del af eSportDanmark? Har i nogle speciel holdning til dem?

“Det er ikke rigtigt noget jeg har haft taget stilling til”

Hvad ville der skulle til fra eSportDanmarks side for at i vil tage stilling til en evt. optagelse hos dem? Hvad skal de kunne tilbyde jer?

“Jeg er pt slet ikke klar over om de tilbyder noget, men det kunne evt være en form for support til de danske hold der bliver sendt rundt. Om det så er i retning af noget finansielt, lokaler ellers noget helt andet”

Hvis du skulle forestille dig din organisation om tre år, hvor vil i så være der?

“Håber og regner med at være imellem europas største organisationer.”

Hvad mangler i for at kunne tage det næste skridt i udviklingen af jeres organisation? Er det mangel på arbejdskraft, finanser, eller hvordan?

“Det er en blanding mellem at finde det rigtige talent at samle op sammen med den finansielle afhængighed af sponsorer.”

Alright. Har du et sidste ord til vores læsere?

“Hvis du har en drøm om at arbejde inden for esport skal du være klar over at det er sindsygt hårdt arbejde, men når man ser resultatet er det, det hele værd.

Man kommer til at arbejde med en masse utroligt engagerede ildsjæle, møde spændene menesker og opleve ting man aldrig troede ville være mulige.

Derud over vil jeg selvfølgelig gerne takke vores sponsorer CM Storm og GoldenFrog for at gøre vores drøm mulig.”