eSport Fyn
eSport Fyn - Logo

eSport i Danmark: eSport Fyn

Vi har fået eSport Fyn med i vores 2. udgave af vores interviewserie med ledende personer i diverse klubber. Det er formanden, David Rovsing som vi interviewer. Klubbens hjemmeside kan ses ved at klikke her, hvor du vil kunne finde mere information om klubben.

Klubben er aktive i spillet Counter Strike: Global Offensive, mens det ligner at de også vil ind på markedet i League of Legends.

Interview med David Rovsing

Nu, jeg ved at eSport Fyn er en forholdvis ny klub – Hvorfor har i valgt at starte eSport Fyn op?

“Grundstenen for eSport Fyn er, at vi vil skabe rammer og lokaler for folk som interesserer sig og ønsker vækst indenfor eSport i Danmark, vores mål er, at få anerkendt eSporten i Danmark ved at samarbejde med kommune og private virksomheder, som indtil nu stadigvæk anser eSport som en form for useriøst.

Vi ønsker, at få eSport til at udvikle sig, til et endnu større fællesskab med flere dansk-deltagende hold, både i de store nationale turneringer, men også internationale. Som vi ser i NA, og bestemt Sverige er eSport ENORMT, og det er vores amibition, at vi i Danmark skal nå ligeså langt og det er det vi vil hjælpe til.”

Har i I eSport Fyn nogle planer for hvordan i vil være med til at udvikle eSporten? Hvilke former for aktiviteter vil i komme til at afholde?

“Vi har i tankerne, at få stablet et fundament hvor folk, primært fra fyn, kan komme i lokaler og anset eSport Fyn for en klub og holdaktivitet, som man ser det til Badminton/Fodbold etc.

Dertil har vi også drøftet tanken, omkring forskellige events som jeg på nuværrende tidspunkt ikke kan løfte sløret for, da disse stadigvæk er usikre! Kan dog give hint til turnering!”

Aye aye, nu siger du jo selv at i vil fokusere meget på Fyn – Ser i jer selv som store konkurrenter til Net Party Fyn?

“Vi ser bestemt ikke NPF som konkurrent, men mere som en mulig samarbejdspartner i fremtiden, vi skal tænke på at NPF er en event-forening og ikke en forening, som eSport Fyn som selv vil kunne stille hold til større events..

Selvfølgelig vil vi kunne konkurrere omkring events da de er klart de største på Fyn, men når det er sagt, tror jeg på at der er massere af plads til os begge og samarbejde i forskellige esports aspekter.”

Aye, hvis vi så tænker rent sportsligt, hvordan er jeres vision og ambition så med deltagelse til fx. turneringer? Går i efter eliten eller bredden?

“Vi kan sige, at vi vil have at alle i foreningen skal kunne være med, på højt og lavt nivaeu, vi vil udarbejde et elite-hold som vil få mere intensiv træning.”

Ved i hvordan i vil få fat på medlemmerne på Fyn? Er der et bestemt område på Fyn som i vil fokusere mere omkring?

“Man kan sige, at stadigvæk arbejde på at få lokaler i Odense, det giver selvfølgelig problemer for dem som kommer fra syden – Og dem som ikke lige har mulighed for at kunne komme til Odense..

Men som udgangspunkt er alle velkommen.. På nuværende tidspunkt, kan jeg ikke komme ind på markedsføringen af eSport Fyn, da dette stadigvæk diskuteres i bestyrelsen. Men vi har dog vores ideer om hvordan vi skal kunne lokke folk til at komme ud af hulen og ned i lokalerne og hygge med os.”

Helt forståeligt, med Odense som Fyns største by. Betyder det at i vil have flere afdelinger hen over Fyn, måske der kan være tale om søsterklubber med moderklubben i Odense?

“Det kan bestemt ikke udelukkes, at man måske kan oprette en afdeling under eSport Fyn eller i tæt samarbejde med eSport Fyn som en søsterklub, dette kræver dog en undersøgelse for, om det ville kunne køre og der vil komme nok medlemmer, som i forvejen ikke er medlem af eSport Fyn.”

Aye aye. I er ikke en del af paraplyorganisationen eSportDanmark – Hvordan kan det være?

“Det er vi ikke, af den årsag at vi stadigvæk er i startsfasen, ligeså snart det fundamentale, som lokaler, er på plads – Så vil vi overveje at melde os ind som en del af eSport Danmark!”

Hvad forventer du som formand for eSport Fyn af eSport Danmark som et evt. medlem? Er der nogle tanker du har gjort om dem?

“Jeg vil umildbart forvente et bredere samarbejde på tværs af klubber, som fx trænings-turneringer, evt træningslejr.

Det ville i hvert fald være nemmere igennem eSport Danmark, end hvis man skulle kontakte uden om og få det på benene..

Og så vil jeg forvente, at man sammen vil skabe større vækst omkring eSporten og arbejde på at få den anerkendt som en profession sportsgren.”

Nu nævner du træningsturneringer som en del af et samarbejde. Hvilke spil har i taget under jeres vinger i eSport Fyn? Har i planer om at tage flere en dem i allerede har?

“På nuværende tidspunkt har vi CSGO og LOL som største emner, men vi overvejer at åbne op for starcraft 2 og ikke mindst Hearthstone!”

Aye aye. Hvis i skal kunne tage næste skridt i klubben, hvad mangler i så? Mangler i en finansiering, flere frivillige? Eller hvis man bare vil hjælpe til/spille, hvordan får man så fat i jer?

“Vores første næste skridt er en professionel hjemmeside, som jeg ved mange såkaldte gamere går op i, er funktionel, pæn og vedligeholdt, det er vores nuværende ikke.

Nnår det er sagt så mangler vi sponsorer, specielt til hardware delen, når vi får lokaler, skal der stå X antal computere, som vi ikke har på nuværende tidspunkt..

Men for at få fat på os har vi vores hjemmeside: www.esportfyn.dk, vi har facebook fb.me/esportfyn og twitter.com/eSportFyn – Er man mere til videoer, er vi igang med at optage på fuld skrue og smide på youtube.com/eSportFyn”

Interviewet er ved at være til vejs ende, har i et par sidste ord i vil have med?

“Alle er velkommene i eSport Fyn, brænder man for sporten eller brænder man for at hjælpe foreningen på den måde de kan, så er man mere end velkommen til at tage kontakt til Peter på ps@esportfyn.dk”

Hold dig opdateret for flere spændende interviews med foreningslederne.